Verkocht
1 2 3 4 5 6

EWU Ontbraammachine

€ 0,00
Omschrijving

Borstel ontbraammachine van EWU 

Model Rotomat 500 - 2000
Bouwjaar 2004
Borstel diameter 300 MM
Toerental 800 / 1600
380 Volt (amp 6,3 )
gewicht ca 340 KG

EWU is een toonaangevende Duitse fabrikant van ontbraammachines. Deze zijn uitgevoerd met geavanceerde technieken voor productiebedrijven en goed uitgeruste werkplaatsen. Het belangrijkste en zeer specifieke kenmerk van de EWU ontbraammachines is de dubbele beweging van de borstel:

draaiende beweging van de as, die zorgt voor het ontbramen van de werkstukken
kantelbeweging loodrecht op de spindel, waardoor alle zijden van het werkstuk worden ontbraamd zonder het werkstuk te verdraaien
Door het werkstuk licht aan te drukken tegen de borstel, worden alleen de toppen van de borsteldraden geraakt. Voordelen hiervan zijn:

de standtijd van de borstel neemt aanzienlijk toe door de geringere belasting van de borstel en het benutten van de gehele borstelbreedte
de bediener hoeft vrijwel geen kracht uit te oefenen
de bediener hoeft het werkstuk niet te verdraaien
Eenvoudig en snel in te stellen werkstukgeleider.

Optioneel zijn voor diverse productvormen aangepaste werkstukgeleiders verkrijgbaar. Ook oplegtafels wel/niet voorzien van automatische dwarsbeweging zijn op bestelling leverbaar.

Na het instellen van de werkstukgeleider wordt het werkstuk door licht aan te drukken in ca. 3-6 seconden aan alle zijden ontbraamd, zonder het werkstuk te draaien en zonder dat de oppervlakte wordt beschadigd.

Een zeer uitgebreid gamma van staaldraadborstels en kunststofborstels zorgt ervoor, dat alle werkstukvormen en materiaalkwaliteiten efficiënt te ontbramen zijn.